Berze NépNap-ok

Berze NÉPnap

A logót tervezte: Madaras László

 

 

 

Várjuk azok jelentkezését, akik előadást tartanának a következő rendezvényünkön, a 4. Berze népNAP-on!

A lap alján letölthető mind a 3 NÉPnap rendezvényterve!

 

 


3. Berze NÉPnap

2018. 11. 30. péntek

 

Ezúton szeretném meghívni intézményünk, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium által szervezett Berze NÉPnapra.

       A NÉPnap megszervezésére immáron harmadik alkalommal kerül sor. A program célja, hogy a mindenkori berzések visszalátogassanak volt iskolájukba, és elmeséljék jelenlegi iskolatársaiknak, hogy hogyan hasznosították a munka világában az itt megszerzett tudást, világszemléletet és értékrendet.

A rendezvénynek pályaorientációs célja is van. Ezért meghívjuk a felsőoktatási intézmények, állami intézmények (kormányhivatal, rendőrség, mentők, cégek, munkahelyek, stb…) és szakképzési intézetek tanulóit, dolgozóit, hogy bemutassák az általuk kínált lehetőségeket, és felkeltsék tanulóink érdeklődését egy-egy szakma vagy tudomány iránt.

       Tisztelettel kérjük Önt illetve az Ön által kijelölt munkatársat, hogy az intézményüket és az ott folyó munkát szíveskedjék bemutatni diákjainknak illetve meghívott vendégeinknek.

A program

  • időpontja: 2018. 11. 30. péntek 08:30-12:30
  • helyszíne: Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium 3200 Gyöngyös, Kossuth u. 33.

       A 3. Berze NÉPnap órarend mintája lejjebb található.

       Amennyiben felkérésünket elfogadja, kérem, jelezzen vissza, hogy a továbbiakban egyeztetni tudjuk az előadás pontos idejét és technikai igényeit!

 

A jelentkezés határideje: 2018. 11. 05. (hétfő) 12:00

A jelentkezéshez kérnénk feltűntetni:

  • Előadó neve
  • Előadás címe
  • Előadás(ok) időpontja(i)
  • Esetleg fénykép,
  • Esetleg 5 mondatos összefoglaló az előadásról
  • Technikai igény (projektor, laptop, egyéb…)

Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban elérhetnek a gyurkop.berze@gmail.com e-mailcímen vagy a 06 20 360 2526 telefonszámon.

További információkért ajánlom figyelmükbe iskolánk honlapját (www.berze.hu).

 


2. Berze NÉPnap

2018. 03. 26. hétfő

Az órarend a lap aljáról tölthető le!

A NÉPnap megszervezésére immáron második alkalommal kerül sor. A program célja, hogy a mindenkori berzések visszalátogassanak volt iskolájukba, és elmeséljék jelenlegi iskolatársaiknak, hogy hogyan hasznosították a munka világában az itt megszerzett tudást, világszemléletet és értékrendet.

A rendezvénynek pályaorientációs célja is van. Ezért meghívjuk a felsőoktatási intézmények, állami intézmények (kormányhivatal, rendőrség, mentők, Honvédség, stb…) szakképzési intézetek tanulóit, dolgozóit, hogy bemutassák az általuk kínált lehetőségeket, és felkeltsék tanulóink érdeklődését egy-egy szakma vagy tudomány iránt.

Tisztelettel kérjük Önt illetve az Ön által kijelölt munkatársat, hogy az intézményüket és az ott folyó munkát szíveskedjék bemutatni diákjainknak illetve meghívott vendégeinknek.

Amennyiben felkérésünket elfogadja, kérem, jelezzen vissza, hogy a továbbiakban egyeztetni tudjuk az előadás pontos idejét és technikai igényeit!

A program

  • időpontja: 2018. 03. 26. 08:30-12:30
  • helyszíne: Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium 3200 Gyöngyös, Kossuth u. 33.

A Berze NÉPnap órarendjét mellékeltem.

Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban elérhetnek a gyurkop.berze@gmail.com e-mailcímen vagy a 06 20 360 2526 telefonszámon.

További információkért ajánlom figyelmükbe iskolánk honlapját.

A Heol cikke az eseményről itt olvasható.

 


2017.06.24.

A Berze NÉPnap beszámolója

A mindenkori Berzések találkozója elgondolású és a Berze NÉPnap néven kivitelezett hagyományteremtő rendezvény elérte a hozzá fűzött reményeket és a kitűzött célt. A Koháry, Bottyán, és Berze neveket viselő építmény-együttes egy napra (a tanév befejezését követő nap) újra megtelt diákokkal. A jelenleg is ide járókkal s a már egy (jó) ideje elballagottakkal.

 

A rendezvény célja több részből állt.

Részint, hogy intézményesült formában, ám kötetlen módon összehozza a valamikori iskolatársakat.

Másrész, hogy ezeket az embereket egymással megismertethessük, a jövő nemzedékének példát mutassunk, lehetőséget biztosítsunk.

Harmadrészt, hogy Berze Nagy Jánosról és a Berze Nagy János Gimnáziumról való megemlékezés és a „berzés” életérzés továbbörökítése a mindenkori berzés diákok részvételével.

A rendezvény felépítését illetően úgy nézett ki, mit egy fesztivál. Minden teremben, minden helyszínen más és más volt megtekinthető. Volt plenáris és szakmai ülés, volt iskolatörténeti kiállítás, volt túravezetés, volt gyerekeknek játszóház és volt szimpla beszélgetésekre is hely illetve lehetőség.

Reggel 8 órás regisztráció után a 9 órás megnyitót követte az, hogy mindenki mehetett amerre csak szeretett volna s vehetett részt azokon a programelemeken, amelyen akart. Ezeket egy előzetes felmérés alapján állítottuk össze. A program este egy könnyed nyári zenés, grillezős, beszélgetős-táncolós estben végződött, igen jó hangulatban és minden problémától mentesen.

Az egész nap folyamán 343 fő regisztrált. A személyes beszélgetések, valamint a kitöltött kérdőívek alapján mindenki egyértelmű sikernek és követendő gyakorlatnak könyvelte el a kezdeményezést. Bár összetett volt a program mégis elindult egy olyan folyamat mely egy ilyen iskolához nem csak, hogy illik, de tovább emeli nívóját. Valamint az iskola távlati céljaihoz és országos, körzeti példamutatásának is beillik.

Illetve van még egy nem mérhető, de annál nagyobb hozománya a rendezvénynek, hogy hazalátogatnak az emberek. Felkeresik rokonaikat, ismerőseiket. Esetleg vendégéjszakát töltenek el, családjukkal mennek egy kört a Mátrában. Esetlegesen felajánlásokat tesznek, legyen az akár erkölcsi (mentori), tárgyi, vagy anyagi értelemben is. Illetve a gyerekek, fiatalok, fiatal felnőttek helyben tartása is kifejezett céljaink között volt. Ezek mindegyike meg is történt.

Végeredményként egy értékteremtő szándékú program kelt életre értékmegőrző szándékkal, sokak hathatós segítségével, amelynek kapcsán az Önök támogatását NAGYON KÖSZÖNJÜK!

További támogatóink:

  • Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium (és jogelőd intézményeinek) volt és jelenlegi diákjai és tanárai, dolgozói
  • Hiesz György Polgármester
  • Gyöngyös Város Képviselő testülete
  • Berze Iskolafejlesztési Alapítvány
  • Berze DÖK
  • Berze SzMK
  • Bíró Ildikó Judit
  • Comédia számítástechnika
  • Berze DSE
  • Gyöngyösi tv
  • Heol
  • 60 online
  • Fm 7
  • Maxi rádió
  • hu
  • Kékes online
  • Kántor Gábor
  • Molnár Tamás
  • Madaras László
  • Gyurkó Péter
  • s mindazok akik tettel, szóval, jelenléttel segítették a rendezvényt.

 

 

Tájékoztató, beszámoló, köszönetnyilvánítás:

www.berze.hu

Heves Megyei Hírlap

 

 


Miről is szólt ez a nap? Alább tovább olvasható:

Berze NÉPnap-i Órarend 1.

Berze NÉPnap-i Órarend 2.

Egy fesztivál, amely osztály,- évfolyam,- iskolatalálkozó is egyben!

Cél: Berze Nagy Jánosról és a Berze Nagy János Gimnáziumról való megemlékezés és a „berzés” életérzés továbbörökítése a mindenkori berzés diákok részvételével.

Kérdőív:
https://www.berze.hu/questionnaire/kerdoiv-2016/

 

Ha berzés …
… voltál bármikor is, gyere el, találkozz és ünnepelj együtt egykori társaiddal!
… emléked (képed, videód, történeted) van, hozd magaddal, vagy küldd el nekünk, hogy ezzel is bővíthessük archívumunkat!
… voltál, meséld el nekünk, hogy mit adott neked az iskola, mi lett belőled, hogy a jelenlegi és jövőbeni berzéseknek tudjunk így is példát mutatni!
… vagy, gyere el, és meséld el, hogy milyen ma berzésnek lenni! Nézz körül, hogy mire viheted, mi lehet belőled!?
… voltál, gyere el, és nézd meg, hogy mi / ki változott azóta!
… voltál, kérlek segíts nekünk, és töltsd ki ezt a kérdőívet (https://www.berze.hu/questionnaire/kerdoiv-2016/) , és add tovább minden berzés ismerősödnek!
Ha berzés voltál / vagy itt a helyed!


Utolsó módosítás: 2019. november 6., szerda, 10:48